در ایده‌آل‌ترین ساختار طراحی  سایت، دسترسی به اهداف آسان، کشف صفحات مختلف سهل، آیکون‌ها و نمادها ملموس و در یک‌کلام طراحی برای مخاطبان گیج و نامفهوم نیست. بدین ترتیب در بستر چنین ساختاری، لینک‌های صفحات سایت، منظم و کاربردی به کاربران و موتورهای جست‌وجو نمایش داده‌شده و بهترین تجربۀ کاربری یا همان UX رقم می‌خورد. ازاین‌رو توجه به ساختار ساخت سایت به شکلی حرفه‌ای و تخصصی از همان ابتدا به‌منظور دستیابی به شیوه‌ای متناسب در چیدمان و سازمان‌دهی صفحات از اهمیت والایی برای طراحان و مدیران سایت‌ها برخوردار است.

 مفهوم ساختار در طراحی وب‌سایت:

ساختار طراحی وب سایت به نحوه سازمان‌دهی محتوای سایت و ترتیب قرارگیری صفحات و پست‌های وب‌سایت با استفاده از دسته‌بندی‌ها، برچسب‌ها و لینک‌های داخلی، اشاره دارد. هدف از این تمهید کسب رضایت کاربران و افزایش قابلیت رؤیت پذیری در موتورهای جستجو و ایندکس باکیفیت و دقت بیشتر است. بدین ترتیب حتی پس از گذر سال‌ها و رشد حداکثری وب‌سایت و همچنین ارتقا تعداد پست‌ها و صفحات، ساختاربندی منظم، اجازه بروز حالت به‌هم‌ریخته و نامنسجم را در سایت نداده و احتمال ارسال سیگنال‌های منفی کاهش‌دهندۀ رتبه صفحات را پایین می‌آورد.

اصول طراحی ساختار سایت:

با توجه‌ به اهمیت انتخاب مناسب‌ترین ساختار ساخت سایت در موفقیت یا شکست یک سایت، طراحان و توسعه‌دهندگان باید بر اساس اصول و استانداردهای روز دنیا، ساختاری اختصاصی، حرفه‌ای، جذاب و منطبق بر اهداف سایت، طراحی و پیاده‌سازی کنند. از مهم‌ترین این اصول باید به‌سادگی و قابل‌فهمی محتوا، سازمان‌دهی منطقی بخش‌ها و طراحی ریسپانسیو و موبایل فرندلی اشاره نمود. بعدازاین موارد مؤلفه‌هایی مانند سرعت بارگذاری و عملکرد مناسب، دسترسی آسان به اطلاعات کلیدی و تمرکز بر نیاز مخاطب و اهداف سایت نیز بسیار مهم تلقی می‌شوند. پیاده‌سازی این اصول فقط در سایۀ طراحی یک سایت اختصاصی حاصل می‌شود. چراکه در محیط چنین سایت‌هایی تمامی اصول لازم، متناسب با خواسته‌های مدیران و مشتریان کسب‌وکار آن‌ها قابل‌اجرا است.

قسمت‌های مهم در طراحی ساختار سایت:

تمرکز بر برخی قسمت‌های مهم در ساختار طراحی سایت باهدف حرفه‌ای سازی این فرآیند، زمینۀ دسترسی راحت کاربران به اطلاعات مهم در زمان بازدید از سایت را فراهم ساخته و مسیر درستی را برای نیل به مقصود در مقابلشان ترسیم می‌سازد. در ادامه این قسمت‌ها را به‌طور مشروح، توضیح و شرح می‌دهیم.

Home page در طراحی وب‌سایت، نخستین صفحه‌ای است که کاربران هنگام ورود به سایت مشاهده کرده و نقش مهمی در جذب و هدایت آن‌ها به بخش‌های دیگر به کمک منوها و نوار نویگیشن دارد. این صفحه متشکل از صفحه بازدید، منوی اصلی، محتوا و فوتر بوده و معمولاً به معرفی کلی از وب‌سایت، اهداف و خدمات آن اختصاص دارد و در صورت لینک دهی اصولی، دسترسی آسان به سایر صفحات و منوهای سایت را امکان‌پذیر می‌سازد.

در طراحی وب، دسته‌بندی‌ها و زیرشاخه‌ها برای سازمان‌دهی محتوای سایت استفاده‌شده بنابراین از پایه‌ای‌ترین و اساسی‌ترین بخش‌های یک سایت به شمار می‌روند. چراکه دسته‌بندی‌ها، موضوعات کلی سایت را مشخص کرده و زیرشاخه‌ها، موضوعات جزئی‌تر و مرتبط با هر دسته‌بندی را به صورتی تفکیک‌شده و کاملاً مفهومی ارائه می‌دهند. این ساختار به کاربران کمک کرده تا به‌راحتی محتوای موردنظر خود را پیدا کنند و در میان انبوهی از مطالب مشابه حیران نمانند.

ناوبری در ساختار ساخت سایت، به مجموعه‌ای از عناصر، روش‌ها و منوها (در دو نوع کلاسیک یا همبرگری) گفته می‌شود که به کاربران کمک کرده تا بین صفحات سایت حرکت نموده و به بخش‌های مختلف دسترسی پیدا کنند. یک سیستم ناوبری خوب، کاربر را به‌سرعت و به‌آسانی به اطلاعات موردنیازش به مدد صفحه‌ها، دسته‌بندی‌ها و زیرشاخه‌ها، هدایت می‌کند و تجربه ذهنی مثبت، واضح و شفافی را برای وی ایجاد می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *